Erämessut siirretään elokuulle


Kansainväliset Erämessut järjestetään 5.–8.8.2021 Riihimäen Urheilupuistossa

Erämessut siirretään elokuulle

Julkaistu 16.02.2021

Kansainväliset Erämessut järjestetään 5.–8. elokuuta 2021. Riihimäen Erämessut oli tarkoitus järjestää kesäkuun toisella viikolla, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi Riihimäen Messujen hallitus päätti siirtää tapahtuman elokuulle. Silloin mahdollisimman moni pystyy osallistumaan tapahtumaan.  Elokuussa Erämessut järjestetään hybriditapahtumana eli perinteinen live-tapahtuma saa rinnalleen virtuaalisen tapahtuman.

Erämessujen siirto elokuulle tehdään hyvissä ajoin, jotta näytteilleasettajilla ja yhteistyökumppaneilla on myös aikaa tehdä omat messujärjestelynsä rauhassa. Valtioneuvosto on linjannut, että ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan sekä etätyösuosituksia jatketaan kesäkuun loppuun asti. Elinkeinoelämän rokoteskenaarion mukaan suurin osa kansalaisista olisi rokotettu heinäkuun loppuun mennessä.

”Haluamme järjestää Erämessut niin, että kaikkien olisi sinne turvallista tulla. Meillä mennään ihmiset edellä. Tulemme huomioimaan terveysturvallisuuden erityisen hyvin. Elokuussa olemme metsästyskauden kynnyksellä ja asiakkaat ovat olleet sitä mieltä, että tämä on hyvä hetki järjestää Erämessut. Toivomme, että myös kävijät löytävät uuden ajankohdan ja tulevat päivittämään metsästyksen, kalastuksen ja retkeilyn varusteita”, toteaa Riihimäen Messujen toimitusjohtaja Ninni Manninen. Jatkossa Erämessut on tarkoitus pitää vakiintuneella paikallaan kesäkuun alussa.

Erämessuista hybriditapahtuma

Riihimäen Messut järjestää samaan aikaan perinteisen live-tapahtuman kanssa virtuaaliset Erämessut. Yhdessä virtuaalista- ja live-tapahtumaa kutsutaan hybridi Erämessuiksi. Virtuaalitapahtuma tarkoittaa sitä, että kävijät kohtaavat näytteilleasettajat verkossa omalta tietokoneeltaan, tabletiltaan tai puhelimeltaan.

”Messuja ei voi kopioida verkkoon. Tarkoituksemme on luoda uudentyyppinen tapahtuma, jossa kävijät ja näytteilleasettajat voivat kohdata toisensa. Teemme yhteistyötä virtuaalipuolen ammattilaisen Liveto Oy:n kanssa. Meillä on heidän kanssaan jo toimiva yhteistyö lippukauppapuolella”, kertoo Manninen. Virtuaalimessuilla kävijät voivat tutustua näytteilleasettajien tarjontaan virtuaalihuoneissa, he voivat seurata nauhoitettua sisältöä ja live-striimausta sekä keskustella chatin välityksellä. Kävijöiden tulee rekisteröityä palveluun, jonka pääsymaksu on 5 €. Live-tapahtumaan lipunostaneet kävijät pääsevät virtuaalipuolelle veloituksetta.

Tuttuja juontajia, vauhdikasta sisältöä ja tietoa eräalasta

Erämessujen suunnittelu on sujunut koronasta huolimatta hyvin. Erämessuilla tullaan näkemään elokuussa tutut juontajat: erä- ja kalastusintoilija-toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola sekä lähimetsien Livingstone retkeilytoimittaja Joppe Ranta. Erämessuille rakentuu myös lähes 2500 m2 maastopyörien testausrata. Mielenkiintoista sisältöä on luvassa trofee-näyttelystä ajankohtaisiin haastatteluihin, kalastusuutuuksista jousimetsästyksen saloihin sekä vauhdikkaisiin koiraohjelmiin. Erämessujen teemoja metsästystä, kalastusta ja retkeilyä käsitellään tänä vuonna vastuullisuuden näkökulmasta.

Takaisin listaukseen