Näytteilleasettajien tiedotteet

2022

Kalastaja – merkitse pyydyksesi oikein

Julkaistu 11.06.2022

Kesäkalastuskausi on alkanut koko maassa. Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa voimassa olevista kalanpyydysten merkintätavoista ja tarvittavista kalastusluvista.

Avaa tiedote

Uutuuskirja: Kalastajan tärpit - – onnistu kalastuksessa paremmin

Julkaistu 10.06.2022

Kalastus on yksi Suomen suosituimmista harrastuksista, sillä 1,5 miljoonaa suomalaista ilmoittaa kalastavansa vuosittain. Alkuun pääseminen tässä jännittävässä ja hyödyllisessä luontoharrastuksessa saattaa kuitenkin olla haasteellista. Kalastusmuotoja, välineitä ja jopa sanastoa on alussa vaikea tulkita.

Avaa tiedote

Tutustu Hyrian U516 luonto- ja ympäristöalan koulutuksiin

Julkaistu 07.06.2022

Osaatko lukea luontoa? Ymmärrätkö, mitä se sinulle kertoo? Kun kuljet päivittäin tuttua metsäreittiä, huomaatko sen muuttuneen joka kerta?

Avaa tiedote

Smartdoggiehome älykoppi on paras koti parhaalle kaverille

Julkaistu 07.06.2022

Koirasi on paras ystäväsi ja sitä paitsi älykäs sellainen. Smartdoggiehome - koiran älykäs koti on vähintä mitä koirasi on ansainnut. Edvard Kulpin Lapin ankarissa oloissa Suomen vaativiin säihin kehittämä odotettu, täysin kotimainen Smartdoggiehome esitellään ensimmäisen kerran Riihimäen Erämessuilla 9.6.2022.

Avaa tiedote

Grönlanti2022-retkikunnan 570 km:n jäinen taival

Julkaistu 07.06.2022

Ankarat avotunturit: Grönlanti2022-retkikunnan 570 km:n jäinen taival Grönlanti2022-retkikunta taittoi hiihtäen n. 570 kilometrin matkan jääerämaassa. Kuuden hengen retkikunta aloitti hiihdon huhtikuun lopulla ja ylitykseen meni 27 vuorokautta. Retkikuntaa opasti Ankarien avotuntureiden Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka.

Avaa tiedote

Tornionlaakson pienet tekijät löysivät toisensa

Julkaistu 07.06.2022

Original Lapland on uusi yritysten kehittelemä brändi, jolla Tornionjokivartta ja sen kätkettyjä helmiä molemmin puolin Väylää tehdään tunnetuksi matkailijoille. Näyttävät nettisivut on avattu ja valtakunnallinen markkinointi on käynnissä.

Avaa tiedote

M&A Trading Oy – pikkuvaunuja ja sähköfillareita

Julkaistu 07.06.2022

M&A Trading Oy:n edustamat pienet retkeily- ja matkailuvaunut tuovat paljon uusia mahdollisuuksia metsästäjille, kalastajille, luontokuvaajille ja kaikille luontoa rakastaville seikkailijoille.

Avaa tiedote

Rennosti.com tuo telttasaunoja Erämessuille

Julkaistu 07.06.2022

Rennosti.com on AAA-luottoluokan perheyritys, joka on toiminut erikoistelttojen alalla jo kymmenisen vuotta, valmistaen ja suunnitellen erikoiskevyitä, rajumpaakin käyttöä kestäviä, palosuojattuja telttoja saunomiseen sekä majoituksen erikoistarkoituksiinkin arktisiin sääolosuhteisiimme

Avaa tiedote

Riihimäki mukana Kansainvälisillä Erämessuilla

Julkaistu 26.05.2022

Riihimäen kaupungilla on osasto Kansainvälisillä Erämessuilla Riihimäen Urheilupuistossa 9.–12.6.2022. Messuilla kaupunki esittäytyy monipuolisena ja helposti saavutettavana luonto- ja matkailukohteena ja valloittavana asuinpaikkana.

Avaa tiedote

Suuri retkeilyvinkkien keräys käynnistyy Erämessuilla - Reppuretki-sivusto julkaisee keväällä 2023 retkeilijöille ja ulkoilijoille suunnatun niksi- ja vinkkikirjan

Julkaistu 24.05.2022

Reppuretki-sivusto julkaisee keväällä 2023 retkeilijöille ja ulkoilijoille suunnatun niksi- ja vinkkikirjan. "Retkeilyvinkkien kansalaiskeräykseen” haastetaan mukaan koko retkeilevä yhteisö.Vinkkien keräys käynnistyy kesäkuussa Kansainvälisillä Erämessuilla Riihimäellä ja jatkuu elokuun loppuun.

Avaa tiedote

TARVAS G2 metsästysluoti - TARVAS metsästyspatruunoiden valikoima laajenee

Julkaistu 24.05.2022

TARVAS luoti on ollut markkinoilla vuodesta 2013 muuttumattomana. Olemme julkaisseet siitä G2 version joka tulee korvaamaan alkuperäisen, ns. G1 version. Koska tuo G1 versio on toiminut hyvin, tehdyt muutokset eivät ole perustavanlaatuisia mutta parantavat luodin toimintaa.

Avaa tiedote

Kestäviä elämyksiä luonnossa - Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala palvelee erämessukävijöitä yhteisosastolla

Julkaistu 14.04.2022

Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan organisaatiot osallistuvat Erämessuille yhteisosastollaan Erähallissa osastolla 112. Mukana ovat ministeriön lisäksi Suomen riistakeskus, Metsähallitus, Luonnonvarakeskus ja Maanmittauslaitos.

Avaa tiedote