XXIII Kansainväliset Erämessut päättyivät tänään


XXIII Kansainväliset Erämessut päättyivät tänään

Julkaistu 10.06.2018

Suomalainen kaipaa luontoon -messuteema on ajankohtaisempi kuin ehkä milloinkaan. Luonto on yhä useamman valinta paikaksi pysähtymiseen, lepoon ja voimaantumiseen. Metsästyksen, kalastuksen ja retkeilyn aktiiviset harrastajat kokoontuivat tänä viikonloppuna Suomen laajimpaan eräalan tapahtumaan Kansainvälisille Erämessuille Riihimäelle. Neljän päivän aikana messuilla vieraili lähes 40 000 kävijää. Näytteilleasettajien määrä on pysynyt uskollisesti samana viimeisinä messuvuosina, osastoja oli nytkin reilut 300.

Suomalainen luonto tarjoaa eksoottisen ympäristön, jossa on mahdollista tuotteistaa eläimistön ja kasviston lisäksi myös hiljaisuus, puhtaus, kylmyys ja pimeys. Eräyrittäjyys onkin yksi tulevaisuuden kansallisista kehittämisalueista, totesi yliopistotutkija Mari Pohja-Mykrä, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista Riihimäen Erämessuilla. Erätalouden vuotuinen kasvu saattaa olla sektorista riippuen jopa 13 % ja sillä on merkittävä taloudellinen vaikutus, joka korostuu etenkin syrjäisillä seuduilla, missä uusien työpaikkojen synnyttäminen on haastavaa, hän kiteytti sanoman eräalan merkityksestä.

Yhä useampi TV-ohjelma tuo eräharrastukset suomalaisten koteihin. Peltsin kova vuosi TV-sarjan Mikko ”Peltsi” Peltola kertoi ohjelman teosta yhdessä kuvaaja-ohjaaja Juha Korhosen kanssa Koivikon ohjelmalavalla. ”Juha tekee TV-ohjelmaa, minä yritän viettää myös hyvää elämää”, Peltsi leukaili ohjelmasta tutuksi tulleella tavalla. ”Messut ovat upean monipuoliset, yhdessä päivässä ei kyllä ehdi käydä läpi kaikkea mikä kiinnostaa.”, hän kiteytti kaikki neljä messupäivää kestäneen messuisännöintinsä tunnelmat.

Peltsi esiintyi Retkinikkari Joppe Rannan isännöimällä Koivikko-lavalla. Samalla lavalla vieraili ruotsalainen Johan Skullman, joka toi tuulahduksen tuntureiden ja vuoristojen haasteista selviytymiseen. Ruotsalainen Mr Wilderness on viimeiset vuodet ollut yksi näkyvimmistä persoonista outdoor-skenessä.

Riihimäen Messujen toimitusjohtaja Ninni Manninen on tyytyväinen messujen antiin. Näytteilleasettajat olivat panostaneet hienoihin osastoihin, ohjelmaa oli todella runsaasti, kävijät viihtyivät ja kelitkin suosivat. 46 vuoden aikana Kansainväliset Erämessut ovat kehittyneet Suomen suurimmaksi eräalan tapahtumaksi.

Seuraavat Kansainväliset Erämessut järjestetään Riihimäellä 4.-7.6.2020.

Lisätetoja:
toimitusjohtaja Ninni Manninen, puh. 050 362 6051, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi
tiedottaja Taina Ojapalo, puh. 050 516 0411, tiedotus@riihimaenmessut.fi
www.erämessut.fi

Takaisin listaukseen