Trofeet herättävät eloon tarinat kaadoista


Trofee- sekä Täytettyjen eläinten näyttelyt pidetään Erämessuilla

Trofeet herättävät eloon tarinat kaadoista

Julkaistu 21.02.2020

Trofee- eli metsästysmuistonäyttely pidetään Erämessuilla E-hallin juhlasalissa. Suomen Trofeetuomarit ry arvostelee trofeet ja näyttelyyn pääsevät vähintään pronssitason metsästysmuistot. Kymmenen parasta trofeeta jatkaa matkaansa Erämessujen päätyttyä Suomen Metsästysmuseoon trofeenäyttelyyn. Kymmenen parasta -näyttely on avoinna 16.6.–18.9.2020.

”Trofee on muisto, joka tulee metsästyksen kylkiäisenä. Metsään lähtiessä ei voi ottaa tavoitteeksi mitalitrofeen saamista. Se tulee, jos on tullakseen”, Esa Hinkkanen Suomen Trofeetuomarit ry:n puheenjohtaja muistuttaa. Trofeiden arvostus on noussut viime vuosina varsinkin Etelä-Suomessa. Trofeet herättävät eloon tarinat eläinten kaadoista.

Suomen Trofeetuomareilla on arvosteluperusteet yli 300 trofeelajille. Yleisimpiä trofeita ovat sarvet, kallot, hampaat ja nahat. Trofeetuomari pyrkii työssään mahdollisimman oikeaan ja tarkkaan mittaussuorituk­seen. Arvosteltavana ei ole metsästäjän kaatosaavutus, vaan eläinyksilö, joka on elävää kantaa edustava otos.

Erämessuilla järjestetään lauantaina teemaan liittyvää ohjelmaa trofeenäyttelysalissa, jossa on tarkoitus keskustella mm. valikoivan metsästyksen merkityksestä riistakantojen elinvoimaisuudelle. Näyttelyssä nostetaan esille myös metsästyksen tavoitteita riistakantojen hoidossa sekä taustoitetaan trofeiden historiaa.

Trofeenäyttelyn lisäksi Erämessuilla pääsee tutustumaan Täytettyjen eläinten näyttelyyn. Suomen Eläintentäyttäjät ry:n näyttelyssä on esillä eläintentäytön suomenmestaruuskilpailun töitä.  ”Yhdistykseemme kuuluu noin 130 jäsentä ja lisäksi maassamme on kohtalaisen suuri harrastelijajoukko. Se, kuinka paljon eläimiä täytetään vuosittain, vaihtelee suuresti.  Eläimiä täytetään mm. silloin kun uusi metsästäjä haluaa ensimmäisen metsonsa muistoksi seinälle tai toinen metsästäjä haluaa kaatamansa komean kauriin sarvet seinälleen”, kertoo Ari Puolakoski Suomen Eläintentäyttäjät ry:stä.

Osallistumisohjeet löydät täältä ja osallistumislomakkeen täältä.

 

Takaisin listaukseen