Trofeet herättävät eloon tarinat kaadoista


Trofee- sekä Täytettyjen eläinten näyttelyt pidetään Erämessuilla

Trofeet herättävät eloon tarinat kaadoista

Julkaistu 21.03.2022

Trofee- eli metsästysmuistonäyttely pidetään Erämessuilla. Suomen Trofeetuomarit ry arvostelee trofeet ja näyttelyyn pääsevät vähintään pronssitason metsästysmuistot. Kymmenen parasta trofeeta jatkaa matkaansa Erämessujen päätyttyä Suomen Metsästysmuseoon trofeenäyttelyyn. Kymmenen parasta -näyttely on avoinna 16.6.–25.9.2022.

”Trofee on muisto, joka tulee metsästyksen kylkiäisenä. Metsään lähtiessä ei voi ottaa tavoitteeksi mitalitrofeen saamista. Se tulee, jos on tullakseen”, Esa Hinkkanen Suomen Trofeetuomarit ry:n puheenjohtaja muistuttaa. Trofeiden arvostus on noussut viime vuosina varsinkin Etelä-Suomessa. Trofeet herättävät eloon tarinat eläinten kaadoista.

Suomen Trofeetuomareilla on arvosteluperusteet yli 300 trofeelajille. Yleisimpiä trofeita ovat sarvet, kallot, hampaat ja nahat. Trofeetuomari pyrkii työssään mahdollisimman oikeaan ja tarkkaan mittaussuorituk­seen. Arvosteltavana ei ole metsästäjän kaatosaavutus, vaan eläinyksilö, joka on elävää kantaa edustava otos.

Trofeenäyttelyn lisäksi Erämessuilla pääsee tutustumaan Täytettyjen eläinten näyttelyyn. Suomen Eläintentäyttäjät ry:n näyttelyssä on esillä eläintentäytön suomenmestaruuskilpailun töitä.  ”Yhdistykseemme kuuluu noin 130 jäsentä ja lisäksi maassamme on kohtalaisen suuri harrastelijajoukko. Se, kuinka paljon eläimiä täytetään vuosittain, vaihtelee suuresti.  Eläimiä täytetään mm. silloin kun uusi metsästäjä haluaa ensimmäisen metsonsa muistoksi seinälle tai toinen metsästäjä haluaa kaatamansa komean kauriin sarvet seinälleen”, kertoo Ari Puolakoski Suomen Eläintentäyttäjät ry:stä.

Osallistumisohje

Osallistumislomake

Tästä voit kuunnella Suomen Riistakeskuksen podcastin: Trofee – paljon enemmän kuin metsästysmuisto

Julkaistu 21.2.2020. Päivitetty 21.3.2022

Takaisin listaukseen