Tornionlaakson pienet tekijät löysivät toisensa


Julkaistu 07.06.2022

Original Lapland on uusi yritysten kehittelemä brändi, jolla Tornionjokivartta ja sen kätkettyjä helmiä molemmin puolin Väylää tehdään tunnetuksi matkailijoille. Näyttävät nettisivut on avattu ja valtakunnallinen markkinointi on käynnissä.

 

Original Lapland on Tornion-Muonionjokivartta myötäilevä pienten matkailu-, luonnontuote- ja käsityöalan tekijöiden ketju. Se on näiden alojen yritysten tahdonilmaus siitä, mihin suuntaan Suomen ja Ruotsin yhteisen matkailualueen markkinointia tulisi kehittää.

 

Lappi ja etenkin sen vähemmän tunnetut kohteet kiinnostavat nyt matkailijaa: korona ja muut mullistukset ovat muuttaneet matkailun motivaatiotekijöitä ja nyt etsitään pienempiä ja persoonallisempia, aiemmin tuntemattomia kohteita – Tornionlaakson monimuotoiselta alueelta löytää tutkimattomia polkuja tähän tarpeeseen, kerralla kahdesta maasta.

 

Mukana Original Lapland -verkostossa on yli kolmekymmentä yritystä sekä Suomesta että Ruotsista. Taustalla on Original Lapland ry -yhdistys ja Outokaira tuottamhan ry:n hallinnoima EAKR-rahoitteinen hanke, joka koordinoi brändityötä ja kasvattaa aktiivisesti verkostoa.

Lue lisää täältä