Suuri retkeilyvinkkien keräys käynnistyy Erämessuilla


Reppuretki-sivusto julkaisee keväällä 2023 retkeilijöille ja ulkoilijoille suunnatun niksi- ja vinkkikirjan

Julkaistu 24.05.2022

Reppuretki-sivusto julkaisee keväällä 2023 retkeilijöille ja ulkoilijoille suunnatun niksi- ja vinkkikirjan. "Retkeilyvinkkien kansalaiskeräykseen” haastetaan mukaan koko retkeilevä yhteisö.Vinkkien keräys käynnistyy kesäkuussa Kansainvälisillä Erämessuilla Riihimäellä ja jatkuu elokuun loppuun. Oman retkeilyvinkin voi jättää osoitteessa reppuretki.fi/vinkit.


- Haluamme joukkoistaa kaikki ulkoilu- ja retkeilyheimon jäsenet mukaan kirjan tekoon ja jakamaan omat, hyväksi havaitut vinkkinsä, kertoo keräyksen toteutuksessa mukana oleva eräopas Stefan ”Eppu” Blomqvist.


Kirja tulee koostumaan käytännöllisistä ja ”tavallisista” retkineuvoista ja -vinkeistä. Sellaisista, joista on hyötyä niin aloittelevalle päiväretkeilijälle kuin vaellukselle suuntaavalle konkarillekin.Luvassa ei ole siis eksoottista selviytymisopasta tropiikin viidakkoon.


- Yksittäisten retkeilyvinkkien lisäksi kirjaan haastatellaan retkeilyn ammattilaisia ja harrastajia, jotka paljastavat omat mainiot vinkkinsä ja niksinsä, kertoo kirjan toimittamisesta vastaava Olli Järvenkylä.


Retkeilyvinkit jaetaan kirjassa eri kategorioihin, esimerkiksi varusteet, liikkuminen maastossa, leiriytyminen, tulenteko, retkiruoka, turvallisuus jne. Kirjan materiaali kerätään kesän ja syksyn 2022 aikana.


Suuri osa kerätyistä vinkeistä ja neuvoista päätyy kirjaan. Vinkin antajan nimi mainitaan kirjassa tämän niin halutessa. Koko keräyksen anti luovutetaan Imatralle perusteilla olevaan Erä- ja luontokulttuurimuseoon. Siellä se on halukkaiden hyödynnettävissä ja tulevaisuudessa materiaali kertoo omalta osaltaan 2020-luvun retkeilykulttuurista ja -varusteista.


Keräys avataan Erämessuilla, Retkinikkarin ohjelmalavalla lauantaina 11.6. klo 10.30.
Kansainväliset Erämessut on Suomen vanhin ja suurin eräalan tapahtuma. Erämessuja on
järjestetty Riihimäellä vuodesta 1972 lähtien, joten tänä kesänä messutaan 50-vuotisjuhlien
merkeissä.

Retkinikkarin ohjelmalava on messualueen keskellä, Koivikossa sijaitsevan herkkukeitaan
yhteydessä oleva piste, jossa messuvieraille tarjoillaan monipuolista retkeilyyn liittyvää ohjelmaa aamusta iltaan. Lavalle nousee toinen toistaan mielenkiintoisimpia esiintyjiä, kiinnostavine aiheineen. Ohjelmalavaa juontaa retkinikkari Joppe Ranta, pitkän linjan retkeilytoimittaja, tuottaja ja  retkeilyn moniottelija.

Lähetä oma retkeily- ja ulkoiluvinkkisi: reppuretki.fi/vinkit

Lisätietoja retkeilyvinkkikeräyksestä
Olli Järvenkylä, eräopas ja retkeilytoimittaja
p. 050 5898985, e. olli@reppuretki.fi


Lisätietoja Erämessujen Retkinikkarin ohjelmalavalta
Joppe Ranta, retkinikkari ja retkeilytoimittaja
p. 0500 705185, e. joppe@retkinikkari.fi