Nuotiopiirillä monipuolisia aiheita ja mielenkiintoisia ihmisiä suosikkijuontajien kera


Nuotiopiirillä monipuolisia aiheita ja mielenkiintoisia ihmisiä suosikkijuontajien kera

Julkaistu 16.05.2024

Kansainvälisten Erämessujen Nuotiopiirin lavaohjelma tarjoaa kolmen päivän ajan monipuolisia aiheita ja mielenkiintoisia vieraita. Nuotiopiirin juontajina toimivat Erämessujen suosikkijuontajat Mikko ”Peltsi” Peltola ja Joppe Ranta.  Nuotiopiirin lavan ohjelma on rakennettu kattamaan kaikki messujen teemat eli metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn ja luonnon. 

”Tuomme lavalle paljon kiinnostavia esityksiä, eikä paneelikeskusteluissa kaihdeta vaikeitakaan aiheita”, juontajapari Peltola ja Ranta kertovat. Perjantaina nähdään muun muassa Struven ketjun esittely. Lisäksi Scandinavian Outdoorin toimitusjohtaja Johanna Rantala tulee keskustelemaan retkeilykaupan vastuullisuudesta. Lauantaina lavalla puhutaan retkikohteiden arkkitehtuurista. Liikunnan ja retkeilyn tuomasta hyvinvoinnista tulee puhumaan Ihanasti pihalla -somevaikuttajat. Vaellusruoasta kertoo Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka, joka on mukana myös sunnuntain arktisen retkeilyn keskustelussa yhdessä Nina Teirasvuon ja Kari ”Poppis” Suomelan kanssa. Poppis nousee lavalle myös sunnuntaina iltapäivällä, jolloin hän kertoo Etelämantereen reissustaan. Sunnuntaina Nuotiopiirillä tavataan kalastuksen takia Norjaan muuttanut, Eräkirjamessujen tekijä, Monni Himari. Tuukka Perhoniemi kertoo sunnuntaina tähtitaivaasta otsikolla Suomen luonnon yö.

Tehotunnit, Luontoiltapäivä ja tunnettuja kasvoja 

”Lauantaina keskustelemme kolmen vieraamme kanssa otsikolla Autiotuvat maksullisiksi”, kertoo Mikko Peltola. Esityksessä pohditaan valtion retkeilyrakenteiden, kuten autiotupien, nuotiopaikkojen ja pitkospuiden, vapaata käyttöä veloituksetta.  Onko se toimiva ratkaisu vai voitaisiinko ryhtyä keräämään kansallispuistomaksuja? Jokaiselle päivälle on luvassa tehotunti, jossa kolme aiheen asiantuntijaa esittelee ja keskustelee kulloisestakin teemasta. Perjantaina on pyöräilytunti, lauantaina metsästystunti ja sunnuntaina kalastustunti. Keskustelijoina näissä nähdään muun muassa Jani Ollikainen, Aleksi Lumme ja Taneli Roininen.


Yksi Nuotiopiirin ohjelman kohokohta on Luontoiltapäivä. ”Perjantaina lavalle nousee maan tunnetuimpiin luontotoimittajiin kuuluvat Minna Pyykkö ja Kerttu Kotakorpi”, kertoo Joppe Ranta.  Esityksessä kuullaan radio- ja TV- ohjelmien tekemisestä ja kerrotaan esimerkiksi, miten viikon luontoääni valitaan. Ja aivan kuten Radio Suomessa pyörivään klassikko-ohjelmaan myös Nuotiopiirin Luontoiltapäivään saa lähettää luonto- ja sääaiheisia kysymyksiä.

Löytöretkeilijä Pata Degerman saapuu Nuotiopiirin lavalle lauantaina. Hän kertoo, miten on muuttunut maailman mukana ja miten kantaa oman kortensa kekoon maapallon tähden. Hänen tavoitteenaan on innostaa 100 miljoonaa ihmistä ryhtymään ilmastotoimiin vuoteen 2026 mennessä.

Television Eränkävijät-sarja esittäytyy perjantaina, jolloin päästään tutustumaan Teemu Hostikkaan – mieheen Eränkävijöiden takana. ”Meillä on vielä tulossa yllätys ompelukoneretkeilijöille ja keskustelemme aiheesta, miksi Joutsen Finland ei enää tee makuupusseja”, lavaohjelman tuottajat vinkkaavat.

Enemmän kuin ohjelmalava

Nuotiopiiri on muutakin kuin ohjelmalava. Siellä palaa elävä tuli, joka houkuttelee ihmisiä viettämään aikaansa tunnelmallisella alueella. Lavalla olleita vieraita voi esityksen jälkeen jututtaa ja ottaa heidän kanssaan kaverikuvia. Nuotiopiirin kupeessa on ruokapaikkoja, joista voi hakea evästä, niin jaksaa hengailla paikalla pidempään. Nuotiopiirissä on tunnelmaa.

Lisätiedot: www.eramessut.fi
https://www.eramessut.fi/ohjelma.html paikka: Nuotiopiiri

Ninni Manninen, messujohtaja, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051
Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004
Joppe Ranta, retkeilytoimittaja, Lähimetsän Livingstone Oy, joppe@retkinikkari.fi, 0500 705 185 www.retkinikkari.fi
Mikko Peltola, Toimittaja Yleisradio, mikko.peltola@yle.fi, 040 487 2005

Takaisin listaukseen