Nuotiopiiri on eräilijöiden kokoontumispaikka


Nuotiopiiri on eräilijöiden kokoontumispaikka

Julkaistu 06.06.2016

Nuotiopiiri on messualueen kauniissa puisto-osassa sijaitseva ohjelma-alue, jossa voit tutustua laajasti retkeilyn ja erätaitojen eri osa-alueisiin. Nuotiopiiri ja sen keskuksena toimiva Kotalava kokoavat yhteen retkeilyalan isoja ja pieniä toimijoita sekä kiehtovia puhujavieraita Suomesta ja Ruotsista.

Puistomaisemassa voit aistia aitoa retkeilyn ja luontohetkien tunnelmaa paistamalla nuotiolettua, kokeilemalla tulen tekemistä tuluspuikolla tai testaamalla erilaisia kaasukeittimiä. Louenäyttely vie perinteisen suomalaisen avotulimajoitteen kiinnostavaan historiaan, camping-pisteessä saat maistella retkikeittimillä tehtyjä herkkuja ja käsityönäytökset luotsaavat vanhat kunnon erätaidot nykypäivään. Pääset myös kartuttamaan käsityötaitojasi veistämällä puisen taalainmaan hevosen oppaan johdolla.

Nuotiopiirillä kokoontuu myös Risuralli, jossa on mukana sosiaalisen median retkeilyn lajiryhmät, kuten Risukeittimet, Retkikokki, BushcraftSuomi, Riippumattoretkeilijät ja Kotaretkeilijät. Messuvieraille esitellään ryhmien toimintaa ja lajien harrastajilla on oiva tilaisuus tulla tapaamaan "lajikumppaneitaan".

Nuotiopiirin keskelle nouseva Kotalava tarjoaa ohjelmaisäntä Joppe Rannan juontamana mielenkiintoista ohjelmaa koko messuviikonlopun ajan. Kodassa voit kuulla ja nähdä yhdistysten sekä yritysten tietoiskuja, alue-esittelyjä ja varustetietoa. Pari kertaa päivässä kodan lavalle nousee erikoisvieras kertomaan omia kokemuksia sekä tarinoita retkeilyn ja erätaitojen maailmasta. Kotalavalla esiintyvät messuviikonlopun aikana mm.

Torstaina 9.6.

Joppe Ranta - Retkiyöhaaste, Suomen Erätaito
Tatu Lehtovaara - Ammattikokki esittelee uutta Grillimestarin kasvisherkut -kirjaansa
Anssi Romo - Kotaretkeily
Staffan Rönn - Vedenpuhdistuksen tärkeys (engl.)

Perjantaina 10.6.

Turkka Aaltonen - Erätaidot elämäntehtävänä
Patrick "Pata" Degerman - Greenland Expebition 2016
Rauno Harttimo - Risukeittimien lyhyt oppimäärä
Elena Miroshkina - Camping- ja piknik-keittimet, nouseva trendi (engl.)

Lauantaina 11.6.

Sofia Johansson - 7 huippua & 7 päivää, fjalldrottningen.se (engl.)
Mikko "Peltsi" Peltola - Peltsin Lappi tulee taas
Sofia Johansson - Naisten vaatteiden testaus tositoimissa (engl.)
Veikka Gustafsson - Retkeilypalveluiden hankinta helpottuu

Sunnuntaina 12.6.

Sofia Johansson - 7 huippua & 7 päivää, fjalldrottningen.se (engl.)
Jaakko "Korpijaakko" Heikka - Packrafting, rinkkalauttailu rantautui Suomeen
Anssi Romo & Pasi Ylirisku - Retkeilyvälineiden kehittäminen elämäntehtävänä Nuotiopiiri on täysin uusi ja oma ohjelmallinen kokonaisuutensa messujen muun upean tarjonnan joukossa.

Nuotiopiiriä pyörittää virallisesti Suomen Erätaito ry yhteistyössä Erämessu-organisaation kanssa. Lue lisää Nuotiopiirin ja Kotalavan ohjelmasta sekä näytteilleasettajista Suomen Erätaidon sivuilta ja Nuotiopiirin tapahtumasivulta Facebookissa.

Takaisin listaukseen