Erämessuja luotsaa jatkossa messuryhmä


Erämessuja luotsaa jatkossa messuryhmä

Julkaistu 02.05.2022

Erämessujen asiantuntijaraatiin on valittu metsästyksen, kalastuksen ja retkeilyn ammattilaisia

Messuryhmä toimii Kansainvälisten Erämessujen asiantuntijaryhmänä. Ryhmän tarkoituksena on tuoda metsästys-, kalastus- ja retkeilyalan tuoreet kuulumiset Erämessujen tekijöiden tietoon. Kansainväliset Erämessut vahvistaa näin entisestään sitä, että tulevat messut palvelevat kävijöitä ja eräalaa parhaalla mahdollisella tavalla.

”Olen erittäin tyytyväinen, kun ryhmässä on näin paljon Erämessuihin suoraan hyödynnettävää asiantuntijuutta”, toteaa messujohtaja Ninni Manninen iloissaan. ”Olemme aina kuunnelleet tarkkaan asiakkaidemme toiveita ja pyrimme vastaamaan niihin. Messuryhmä entisestään parantaa tätä tärkeää dialogia”, Manninen toteaa.

Alla messuryhmän jäsenten esittelyt.

 

Mika Herpiö

Paikkakunta: Lohja/Riihimäki

Yritys ja titteli: Riihimäen kaupunki, elinvoimajohtaja

Suhde Erämessuihin: Pitkäaikainen. Ollut messuyhtiön hallituksessa jo vuodesta 2007 ja sen jälkeen mukana kaikilla messuilla. Sinä aikana messuyhtiö siirtyi ensin johtamani yhtiön tytäryhtiöksi ja sittemmin Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n tulosyksiköksi.

Luontoharrastukseni:  Retkeily ja luonnon tarkkailu. Erityisesti lähiretkeily, etsimme Retkipaikasta kiinnostavia luontokohteita. Myös sienestys ja veneily kuuluu repertuaariin. Kaikkea tätä jo nelisenkymmentä vuotta.

assets/media/images/2022/mika_herpiö.jpg

Odotukset messuryhmältä: Monipuolisia näkemyksiä messujen kehittämiseen, erilaisia näkökulmia ja ajattelutapoja. Vapaata ideointia siitä, millaiset ovat tulevaisuuden Erämessut, mihin suuntiin se voisi laajentua. Asiakasnäkökulmaa!

Erämessuilla haluan kokea: Haluan kokea kuin koko maailma olisi kerääntynyt Riihimäelle juhlistamaan kesän eräkauden avausta. Erämessut on lähtölaukaus lämpimään kesään. Vilinää, rompetta, tuttuja. Hyvää ruokaa ja juomaa! Itselleni ja jokaiselle messukävijälle.

assets/media/images/2022/nina_holmberg.jpg

Nina Holmberg

Paikkakunta: Helsinki

Yritys ja titteli: Teuvo Louhisola Oy, toimitusjohtaja, yrittäjä

Suhde Erämessuihin: Perheyrityksemme on osallistunut messuille ensimmäisistä messuista alkaen näytteilleasettajana. Itse olen ollut messuilla mukana 90-luvun alusta alkaen ja odotan taas innolla kuluttajien tapaamista tulevilla messuilla.

Luontoharrastukseni: Olen metsästäjä ja luonnossa koirien kanssa liikun paljon myös metsästyskauden ulkopuolella.

Odotukset messuryhmältä: Positiivista tekemistä eräilyn edistämiseksi

Erämessuilla haluan kokea: Näytteilleasettajana odotan todella paljon kuluttajien kohtaamisia. Uutuustuotteita, joita ei olla päästy esittelemään metsästäjille ja urheiluampujille moneen vuoteen messuilla, on paljon ja on ihan mahtavaa päästä esittelemään ne nyt kesän messuilla.   

Jukka Ketola

Paikkakunta: Lahti

Yritys ja titteli: SAKO / Country Manager

Suhde Erämessuihin: Messuhistoria menee vuosien taakse kun aloittelin Partioretken telttamyyjänä mistä ylenin salakapakan pitäjäksi Partioretken takahuoneeseen. Sittemmin rakennellut osastoja Zeiss ja Sako hommissa.

Luontoharrastukseni: Metsästys, kalastus, retkeily, melonta, maastopyöräily…

Odotukset messuryhmältä: Tällä porukalla pitäisi kehittää messuja aktiivisempaan ja monipuolisempaan suuntaan.

Erämessuilla haluan kokea: Nähdä uutuuksia ja mahdollisesti oppia jotain uutta erilaisilta näytteilleasettajilta.

assets/media/images/2022/jukka_ketola.jpg

Jyri Kuusisalo

Paikkakunta: Hyvinkää

Yritys ja titteli: Kalastajan Kanava (Eforte Oy) yrittäjä ja jokapaikanhöylä                            

Suhde Erämessuihin:Pitkäaikainen vahva kävijäsuhde, aina odotettu tapahtuma ja kohtaamispaikka. Nyttemmin Kalastajan Kanavan roolissa on homma muuttunut. Omalla osastolla messuilla sisällöntuottajana, seuraajiemme kohtaamisia, kalastuksen ilosanomaa levittäen.

Luontoharrastukseni: Luonto on ollut läsnä ihan pienestä lapsesta alkaen ja luonnossa on vietetty tiiviisti aikaa jo yli 40 vuotta. Kaikkea linturetkistä, sienimetsälle, lapsuuden perhosharrastuksesta siihen kaikkein vahvimpaan eli kalastukseen. Kalastus on itselle intohimo. Kalapäivä on kokonaisvaltainen luontoelämys – ei ainoastaan saalis, vaan koko paketti.

Odotukset messuryhmältä: Avointa ja positiivista keskustelua. Maailma on murroksessa, luonnon merkitys ihmisten arjessa muuttumassa. Erämessut ovat luontotapahtumien ytimessä ja perinnetiedon siirtäminen, kävijöidenluontosuhteen vahvistaminen sekä inspiraatioiden tarjoaminen on tärkeää.

assets/media/images/2022/jyri_kuusisalo.jpg

Kehittyvässä maailmassa myös luonnon kestävä hyödyntäminen sekä kunnioittaminen on kaikessa viestinnässä tärkeää.

Erämessuilla haluan kokea:Positiivisia kohtaamisia yhteisen asian parissa. Messut ovat kova puristus, mutta kävijöille on tärkeää jättää positiivinen muistijälki. Meille digimediana messut ovat tärkeä kontaktipinta ihmisiin kasvotusten. Ihmiset kaipaavat tietoa ja virikkeitä – niiden antaminen on homman keskiössä. Ja aina hymy huulilla.

Pauliina Lindgren

Paikkakunta: Tampere/Riihimäki

Yritys ja titteli: RTOY/Riihimäen Messut, markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Suhde Erämessuihin: Odottava. Tämä on ensimmäinen Erä, missä olen oikeasti töissä. Tapahtumassa olen vieraillut 2006 vuodesta lähtien.

Luontoharrastukseni: Ihailu. Rakastan alkukesän vihreiden kirjoa, ruskan väriloistoa ja lumen puhtautta. Olen luonnosta nauttia joko lenkkeillen tai sitten purjehtien.

assets/media/images/2022/pauliina veneilee.jpg

Odotukset messuryhmältä: Ideoita, vapaata ajatusten vaihtoa, avoimuutta, kehittämistä. Olen todella iloinen ryhmästä ja parin ensimmäisen kokoontumisen perusteella meillä on huippujoukko kasassa. Ihanaa, että Erämessuihin uskotaan täydestä sydämestä ja sitä halutaan kehittää tässä muuttuvassa maailmassa.

Erämessuilla haluan kokea: Ihmistä, iloista tunnelmaa. Olen niin iloinen, kun neljän vuoden odotus viimein palkitaan ja pääsemme messuilemaan!

assets/media/images/2022/ninni_manninen.jpg

Ninni Manninen

Paikkakunta: Riihimäki

Yritys ja titteli: Messujohtaja/Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy, Riihimäen Messut

Suhde Erämessuihin: Intohimoinen. 30 vuotta kuljettu yhteistä matkaa, jossa olen saanut kasvaa mukana. Pisin suhteeni ikinä.

Luontoharrastukseni: Olen nautiskelija ja tuleen tuijottelija. Nautin luonnonvesissä uimisesta, kiireettömistä metsäretkistä ja tuulen tuiverruksesta hiuksissa, joka puhaltaa pois arjen kiireet.

Odotukset messuryhmältä: Hyviä keskusteluja, sparrausta, uusia ideoita laatikon ulkopuolelta, tapahtuman kehittämistä yhdessä…

Erämessuilla haluan kokea: Elämyksiä ja uusia kokemuksia. Vanhojen ja uusien ystävien tapaamista. Riemua hyvin onnistuneesta tapahtumasta!

Joonas Ollila

Paikkakunta: Porvoo

Yritys ja titteli: Klinen Oy, yrittäjä. Advisor rooli useissa yrityksissä 

Suhde Erämessuihin: Erämessut ovat olleet jo pitemmän aikaa yksi kesän tapahtumista ja perinteistä, minne lähdetään "fiilistelemään, ihmettelemään" ja tutustumaan metsästys, kalastus ja eränkäynnin uutuus tuotteisiin

assets/media/images/2022/jokke_ollila.jpg

ja palveluntarjoajiin. 2018 Olin ensimmäistä kertaa Erämessuilla näytteilleasettajan roolissa ja toimme Erämessuille kokonaan uuden osaston. Järjestimme messualueen "koivikkopuistoon" maastopyöräily koeajoradan, joka osottautui valtavaksi menestykseksi. Tästä sitten käynnistyi tiiviimpi yhteistyö ja kehittäminen, messu organisaation kanssa. On ollut ilo nähdä ja kokea, miten Riihimäen Erämessut kehittyy ja haluaa tuoda uusia lajeja ja elämyksiä messuvieraille.

Luontoharrastukseni: Luonto on ollut aina vahvasti osana jokapäiväistä elämää. Olen pienestä asti harrastanut, metsästystä, kalastusta, marjastusta, lähi retkeilyä ja vaellusta. Vanhemmalla iällä sähkömaastopyöräily on myös noussut vahvaksi lajiksi. Myöskin erilaisten retkien ja reissujen vetäjä/opas.

Odotukset messuryhmältä: Avointa ja idearikasta keskustelua ja "sopivan rohkeaa ravistelua", millä voimme aidosti tukea, kehittää ja tuoda lisäarvoa, Riihimäen Erämessuille. Maailma muuttuu ja meidän tulee olla muutoksessa mukana, perinteitä ja luontoa kunnioittaen.

Erämessuilla haluan kokea: Tulevan kesän Erämessuilla haluan kokea taas sitä messuvieraiden, näytteilleasettajien ja koko messu organisaation iloa, energiaa, kohtaamisen ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Se on jotain sellaista, mitä olemme kaikki kaivanneet ja odottaneet.

Näin Erämessujen 50-vuotis juhlavuonna, olisi hieno kokea ja aistia Erämessujen historian havinaa ja sopivasti uusia tuulia. 

assets/media/images/2022/joppe_ranta.jpg

Joppe Ranta

Paikkakunta: Vantaa

Yritys ja titteli: Lähimetsän Livingstone Oy, retkeilytoimittaja/tuottaja

Suhde Erämessuihin: Tiivis. Alkanut asiakkaasta 1980-luvulla, jatkuen tutkivana retkeilytoimittajana ja esittelijänä eri retkeilyvälinebrändien osastoilla. Myöhemmin ollut mukana tekemässä messuille retkeilyn ohjelmasisältöä ja nyt tulevat messut Retkinikkarin ohjelmalavan tuottaja/juontaja.

Luontoharrastukseni: Sekakäyttäjä. Aikoinaan lyhyistä partioretkistä kasvanut vaellusharrastus on vuosien varrella muuttunut leiri-ja erätaitoharrasteisiin sekä lähiretkeilyyn, joka nyttemmin suuntautuu vahvemmin mökkeilyyn itähämäläisen metsän keskellä. Luontoharrastuksesta lähtenyt työ retkeilyn ja luonnon parissa, on jatkunut jo liki 30 vuoden ajan.

Odotukset messuryhmältä: Avointa ilmapiiriä ja reilua keskustelukulttuuria, jolla voidaan kehittää Erämessujen huippukonseptista vielä aavistuksen parempaa tuotetta, joka on perinteitä kunnioittava, mutta tiukasti ajassa kiinni ja huomioi toimissaan hyvän messukokemuksen saamisessa koko avainkolmikon tarpeet: messukävijä, näytteilleasettaja ja messujärjestäjä.

Erämessuilla haluan kokea: Edes hetken aikaa hengähtää. Messut ovat rupeama, jossa jokainen painaa työnsä täysillä, parhaansa yrittäen, mutta jokaisen tekijän pitää muistaa ottaa itselleen aikaa istahtaa ja huokaista hetkinen. Haluan myös kokea sen hetken, kun huomaan messukävijän nauttivan hyvästä ja monipuolisesta messutarjonnasta. Silloin me olemme onnistuneet.

Johanna Rantala

Paikkakunta: Suomen Turku

Yritys ja titteli: Scandinavian Outdoorin toimari

Suhde Erämessuihin: Tuore. Olen nyt koko kohta kolmivuotisen Scandinavian Outdoor urani ajan odottanut Erämessuille pääsyä, mutta nyt tänä kesänä odotus vihdoinkin loppuu ja pääsen nauttimaan messutunnelmasta!

Luontoharrastukseni: On vaihdellut paljonkin elämäntilanteeni mukana. Nuorena partiojohtajana on tullut vaelleltua pitkiäkin pätkiä, mutta vuodet ulkomailla ja lasten moninaiset

assets/media/images/2022/johanna_rantala.jpg

harrastukset ovat muovanneet minusta enemmänkin päiväretkeilijän viime vuosina. Tulevana kesänä suunnitelmissa on taas pidempi vaelluskin. Ulos on joka päivä päästävä tavalla tai toisella ja kesäisin nautin erityisesti saaristosta melonnan ja retkeilyn merkeissä ja talvisin Levin maisemista hiihtäen ja lumilautaillen.

Odotukset messuryhmältä: Tutustumista mahtaviin tyyppeihin ja avointa ja rehellistä yhteistyötä Erämessujen edelleen kehittämiseksi. Toivon myös, että Erämessujenkin kehittämisen osalta pidämme koko ajan mielessä asiakaskokemuksen, joka varmasti jokaiselle meistä on tärkeä muutenkin arjessa.

Erämessuilla haluan kokea: Erämessut. Keltanokkana kerta on minulle ensimmäinen ja odotan kovasti, että pääsen fiilistelemään samanhenkisten ihmisten kanssa messutunnelmaa ja pitkästä aikaa aitoa fyysistä yhdessäoloa.

assets/media/images/2022/aarno_yrjokoskinen.jpg

Aarno Yrjö-Koskinen

Paikkakunta: Riihimäki

Yritys ja titteli: Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy hallituksen puheenjohtaja

Suhde Erämessuihin alkoi jo messujen alkuvaiheessa ollessani aktiivisesti taustajoukoissa.

Luontoharrastukseni: Partioharrastuksesta alkanut luonnon arvostus on jatkunut Lopen kauniissa luontokohteissa tutustumisessa sekä aktiivisessa mökkeilyssä luonnon parissa touhutessa.

Odotukset messuryhmältä: Avointa ja rakentavaa keskustelua messujen kehittämisestä. Miten saadaan aikaiseksi entistä parempi yleisöä ja näytteilleasettajia puhuttelevat Erämessut, joiden parissa messuryhmän on ilo työskennellä. Tavoitteena on konseptoida Erämessuja entistä tukevammin Suomen messukartalle.

Erämessuilla haluan kokea: Iloisia ja hymyileviä messukävijöitä ja näytteilleasettajia. Toivon, että pitkän tauon jälkeen ihmiset saavat mahdollisuuden kokea uudenlaisen ja avartavan messukokemuksen, jonka parissa saa rentoutua ja tavata erähenkisiä ystäviä.

Takaisin listaukseen