Maanpuolustus näkyy ja kuuluu Erämessuilla


Maanpuolustus näkyy ja kuuluu Erämessuilla

Julkaistu 20.05.2024

Kansainväliset Erämessut toteuttaa uutena messusisältönä MaanpuolustusAreenan yhteistyössä Riihimäen kaupungin Define-hankkeen kanssa. MaanpuolustusAreena järjestetään Erämessuilla perjantaina 7. kesäkuuta kello 13–15.

”MaanpuolustusAreenalla nostetaan keskusteluun Nato-yhteistyö ja sen mahdollisuudet Suomelle, maanpuolustuksen innovaatiot ja uusi teknologia sekä kyberturvallisuus”, messujohtaja Ninni Manninen listaa.

 

MaanpuolustusAreena huipentuu paneelikeskusteluun 

Ensimmäistä kertaa järjestettävän MaanpuolustusAreenan päivän avaa Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho. Puheessaan hän kertoo, miksi Riihimäki keskittyy puolustus- ja turvallisuusalan innovaatioiden vauhdittamiseen ja mitä annettavaa alueen puolustus- ja turvallisuusalan toimijoilla on Suomelle, maailmalle ja Natolle.

Päivän aikana Areenalla kuullaan kaksi Key Note -puheenvuoroa. Puolustusvoimien uusi strategiapäällikkö, kenraalimajuri Sami Nurmi käsittelee puheenvuorossaan sitä, mitä annettavaa Suomella on Natolle sotilaallisesti ja puolustuspoliittisesti sekä mitä uusia teknologisia kyvykkyyksiä Nato saa Suomen myötä.

Toisessa Key Note -puheenvuorossa tarkastellaan talouden ja teknologian kylmää sotaa, jota käydään Kiinan ja USA:n välillä; kuka saa strategisesti tärkeitä raaka-aineita ja komponentteja, ja kuka uusinta teknologiaa. Aiheesta puhuu konsulttitoimisto Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä.

MaanpuolustusAreena huipentuu Ohjelma-areenalla kuultavaan paneelikeskusteluun, jossa Suomen tulevaisuuden uhkakuvista ja varautumisesta ovat keskustelemassa kyberturvallisuuden professori ja kansanedustaja Jarno Limnéll, kenraalimajuri Sami Nurmi sekä Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko.

Puheenvuorojen välissä tunnelmasta vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunta, jota päästään kuulemaan kahdesti MaanpuolustusAreenan aikana.

 

Define-hanke luo puolustusalan innovaatioverkoston

Maanpuolustusareena liittyy Riihimäen kaupungin Define-hankkeeseen. Hankkeen tarkoituksena on luoda valtakunnallinen puolustusalan innovaatioverkosto. Define tulee sanoista Defence Finland Innovation Network. Riihimäellä on jo nyt puolustusalan teollisuutta ja kaupunkiin rakennetaan entistä vahvempaa puolustusalan yritystoimintaa. Puolustusteollisuus työllistää alueella jo yli 1000 henkeä: alueella toimii useita Puolustusvoimien erikoisyksiköitä sekä yritykset Sako ja Millog.

Yleisötilaisuuden jälkeen MaanpuolustusAreena jatkuu kutsuvierasseminaarilla sekä FiBAN organisaation järjestämällä Pitch Finland DefSec -tapahtumalla.

 

Lisätiedot: www.eramessut.fi

https://www.eramessut.fi/ohjelma.html paikka: Ohjelma-areena

Ninni Manninen, messujohtaja, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

Takaisin listaukseen