Kansainvälisillä Erämessuilla paistoi aurinko ja ihmisiä riitti


Kansainvälisillä Erämessuilla paistoi aurinko ja ihmisiä riitti

Julkaistu 12.06.2022

Kansainväliset Erämessut järjestettiin neljän vuoden tauon jälkeen Riihimäen Urheilupuistossa 9.–12.6.2022. Erämessujen teemoja metsästystä, kalastusta, retkeilyä ja luontoa käsiteltiin vastuullisuuden näkökulmasta. Ensimmäiset Kansainväliset Erämessut järjestettiin vuonna 1972 eli Erämessut täytti 50 vuotta. Tapahtumassa vieraili neljän päivän aikana 26.500 kävijää.

”Olemme hyvin tyytyväisiä kävijämäärään, vaikka se laskikin neljän vuoden takaisesta. Metsästys, kalastus, retkeily ja luonto ovat nostaneet yleistä kiinnostusta koronan aikana. Vaikka tautitilanne verottikin kävijämäärää, olemme tyytyväisiä siitä, että ala voi hyvin”, summaa messujohtaja Ninni Manninen. ”Näytteilleasettajat olivat myös hyvin tyytyväisiä Erämessuihin”, Manninen jatkaa.

”Messut menivät meidän näkövinkkelistä hyvin. Meillä kävi kauppa ja saimme laadukkaita kontakteja. Parempaa messusäätä ei olisi voinut olla. Erämessuista jäi hyvä fiilis”, kommentoi Sakon Jukka Ketola.

Vuoden Eräkoiraksi valittiin lyhytkarvainen mäyräkoirauros Tico

Vuoden Eräkoira julkistettiin sunnuntaina 12.6.2022 Erämessujen Ohjelma-areenalla. Suomen Kennelliitto valitsi Vuoden Eräkoiran nyt 20. kerran. Vuoden 2022 Eräkoira on Harri ja Meri-Maria Huunosen omistama lyhytkarvainen mäyräkoirauros Tico eli Hännänhuipun Sata Salamaa. Palkinnon perusteluissa todettiin, että Tico osoittaa monipuolisuutta metsästyskoirana. Suomen Kennelliitto järjesti Erämessuilla myös noutajanäytöksiä sekä karhukoiranäytöksiä.

Lue lisää Vuoden eräkoirasta: https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/lyhytkarvainen-mayrakoirauros-tico-vuoden-2022-erakoira

Erämessut täytti 50 vuotta

Erämessut viettivät 50-vuotisjuhlaa tänä vuonna, sillä ensimmäiset Erämessut järjestettiin vuonna 1972. Silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen oli tapahtuman suojelija ja tänä vuonna tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Erämessujen suojelija. Suomen Metsästysmuseolla on syyskuun 25. päivään asti Messuilla tavataan! Kansainväliset Erämessut 50 vuotta juhlanäyttelyn, jossa juhlistetaan tämän upean tapahtuman pitkää polkua. Näyttelystä lisää tietoa täältä: https://www.metsastysmuseo.fi/nayttely/eramessut-50-vuotta/ Suomen Metsästysmuseoon tulee näytteille 10 parasta Erämessujen trofeenäyttelystä: Erämessujen palkitut trofeet 16.6.–25.9.2022.  

Seuraavat Erämessut

Erämessut on perinteisesti järjestetty kahden vuoden syklissä. Riihimäen Messut tekee tutkimusta kävijöille ja näytteilleasettajille siitä, millaisella syklillä he haluavat tapahtumaan jatkossa osallistua. Tutkimustulosten valossa messuryhmä tekee ehdotuksen Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n hallitukselle tapahtumasyklistä, joka päätetään syksyllä 2022.

 

Lisätiedot: www.eramessut.fi
Ninni Manninen, messujohtaja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

 

Takaisin listaukseen