Kansainvälisillä Erämessuilla on runsaasti ohjelmaa ja uusia sisältökokonaisuuksia


Kansainvälisillä Erämessuilla on runsaasti ohjelmaa ja uusia sisältökokonaisuuksia

Julkaistu 23.05.2024

Kansainväliset Erämessut järjestetään 7.–9.6.2024 Riihimäen Urheilupuistossa. Tapahtuman teemoina ovat metsästys, kalastus, retkeily ja luonto. Erämessut järjestetään nyt 25. kerran. Viime kerralla, vuonna 2022, tapahtuma täytti 50-vuotta. Uutuutena tänä vuonna on Erämessut goes Range – Benelli Show, MaapuolustusAreena ja Eräkirjamessut. Lisäksi ohjelmalavat ovat uudistuneet.

”Tänä vuonna Erämessut ovat niin sisällöltään kuin laadultaan erinomaiset”, toteaa messujohtaja Ninni Manninen ylpeänä. ”Myös uusia näytteilleasettajia on paljon ja heillä on upeaa sisältöä esimerkkinä Joutsenen pakkaskontti, jossa pääsee testaamaan tuotteita aidoissa olosuhteissa. Erityisesti iloitsen siitä, että ohjelmaa ja näytteilleasettajia on meidän jokaiseen teemaan”, Manninen jatkaa. Eri ohjelmanumeroita on lähes 150 ja näytteilleasettajia lähes 250. Ohjelmaa voi hakea Erämessujen verkkosivuilta teeman, ohjelmapaikan tai päivän mukaan.

 

Kaksi uutuutta – MaanpuolustusAreena ja Eräkirjamessut

MaanpuolustusAreena järjestetään perjantaina 7. kesäkuuta kello 13–15 Ohjelma-areenalla. Siellä kuullaan kaksi Key Note -puheenvuoroa: Mitä annettavaa Suomella on Natolle sekä Talouden ja teknologian uusi kylmä sota. MaanpuolustusAreena huipentuu paneelikeskusteluun, jossa Suomen tulevaisuuden uhkakuvista ja varautumisesta ovat keskustelemassa kyberturvallisuuden professori ja kansanedustaja Jarno Limnéll, kenraalimajuri Sami Nurmi sekä Patrian toimitusjohtaja Esa Rautalinko.

Ensimmäiset Eräkirjamessut järjestetään Erämessujen yhteydessä. Eräkirjamessut on ideoinut Monni Himari, ja hän myös organisoi laajan oheisohjelman sekä Eräkirjamessujen näytteilleasettajat. Eräkirjamessuilla on exlibris- ja luontokirjoitustyöpajoja, mielenkiintoisia puheenvuoroja eräkirjallisuudesta, retkeilyartikkelien tekemisestä ja luonnon kuvaamisesta sanoin ja kuvin. Eräkirjamessujen yhteydessä järjestettiin myös kirjoituskilpailu nuorille, Erälastut. Erälastujen parhaat kirjoitukset palkitaan messuaikana. Kilpailuun osallistui 76 nuorta.

 

Ennennäkemätön show Suomessa

Davide De Carolis, kuuluisa italialainen extreme ampuja, tulee Erämessut goes Range – Benelli Shown tähdeksi kesäkuussa. Luvassa on ennennäkemätön show, kun Davide De Carolis esittelee taitojaan radalla. Luvassa on äärimmäisiä suorituksia ja yllätyksiä. Tapahtumaan on järjestetty edestakainen bussikuljetus Lopen ampumaurheilukeskukselle Erämessualueelta. Kristo Salminen juontaa shown. Näytösaikojen ulkopuolella, kävijöillä on mahdollisuus kokeilla valvotusti eri maahantuojien ja valmistajien aseita. Koeammunta pisteitä on yhteensä viisi: kivääri, haulikko, Suomen Metsästäjäliiton luoticompak, pistooli ja toiminnallinen / SRA.

 

Menoa ja meininkiä, mielenkiitoisia aiheita ja tunnettuja puhujia – Erämessujen ohjelmalavoilta löytyy kaikkea

Ohjelma-areenalla on vilskettä, musiikkia ja menoa. Sekä Suomen Kennelliitolla että Noutajakaupalla on noutajakoiranäytöksiä. Sunnuntaina noutajanäytöksessä on mukana pentukoiria. Suomen Kennelliitto tuo Ohjelma-areenalle Nallen täytetyn ja sähköistetyn konekarhun. Sen avulla voi testata koiran reagointia luonnossa kohdattuun karhuun. Sunnuntaina jännitetään Vuoden Eräkoiran valintaa kello 11.00. Ohjelma-areenalla voi tutustua myös valokuvaaja Hannu Hutun teoksiin ja toimintatapaan luontokuvauksessa. Hutulla on myös näyttely Erämessuilla. Musiikista vastaa Varusmiestoimikunnan Bändi Panssariprikaatista, jolla on kaksi esitystä päivittäin: Suomi 100 eli sadan vuoden ajalta lauluja huipentuen nykypäivän POP-hitteihin sekä sodanajan lauluja ”pilke silmäkulmassa”.

SakoAreenalla on metsästysosastojen lisäksi myös metsästysaiheista ohjelmaa.  Mediapersoona Riku Rantala tulee kertomaan metsästysharrastuksen aloittamisesta aikuisena. MM mitalisti ja olympiaedustaja Eetu Kallioinen kertoo matkastaan Pariisin olympialaisiin. SakoAreenalla voi kuulla myös premium aseista, metsästyksestä somessa sekä metsästysaseiden testaamisesta ja vinkeistä varusteiden hankintaan. Retkilehden lavalla keskitytään retkeilyaiheisiin muun muassa mitä mukaan vaellukselle, saako rampa retkeillä ja vaeltajan erämaat. Lauantaina lavalle nousee Anni Penttilä, joka aikoo olla ensimmäinen suomalainen nainen, joka saavuttaa kaikki maailman yli 8000-metriset huiput.

Nuotiopiirin lavaohjelma tarjoaa kolmen päivän ajan monipuolisia aiheita ja mielenkiintoisia vieraita. Nuotiopiirin juontajina toimivat Erämessujen suosikkijuontajat Mikko ”Peltsi” Peltola ja Joppe Ranta. Yksi Nuotiopiirin ohjelman kohokohta on Luontoiltapäivä, jolloin lavalle nousee maan tunnetuimpiin luontotoimittajiin kuuluvat Minna Pyykkö ja Kerttu Kotakorpi. Löytöretkeilijä Pata Degerman saapuu Nuotiopiirin lavalle lauantaina ja kertoo, miten nuoruuden seikkailumielellä tehdyt reissut ovat muuttuneet ympäristöä kunnioittaviksi tutkimusmatkoiksi ja työksi luonnon haavoittumisen ehkäisemiseksi

Kalastajan Kanava on koonnut altaalle monipuolista ohjelmaa niin vasta-alkajille kuin pitkään kalastaneille kävijöille. Ohjelman kantavana teemana tekniikkavinkkien lisäksi on opastaa kalastajia onnistumaan ruokakalan pyynnissä. Lisäksi altaalla on lauantaina Rapalan Minnow Spoon -synttärit sekä paljon testaus- ja tutustumismahdollisuuksia. Vinkkejä kotimaisten kalojen käsittelyyn pyyntihetkestä fileeksi asti on Vapaa-ajan kalastajien osastolla U 331 Jaana Vetikon toimesta.

 

Lisätiedot: www.eramessut.fi

Ninni Manninen, messujohtaja, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

Ohjelma: https://www.eramessut.fi/ohjelma.html

Uutiset: https://www.eramessut.fi/uutiset.html

Akkreditoituminen messuille: https://www.eramessut.fi/akkreditoituminen.html

Näytteilleasettajat: https://www.eramessut.fi/messuluettelo.html

Takaisin listaukseen