Kansainvälisillä Erämessuilla on runsaasti ohjelmaa ja näytteilleasettajia


Kansainvälisillä Erämessuilla on runsaasti ohjelmaa ja näytteilleasettajia

Julkaistu 07.06.2024

Kansainväliset Erämessut avattiin tänään perjantaina kello 10.00. Runsaslukuinen joukko innokkaita kävijöitä jonotti jälleen kahden vuoden tauon jälkeen messuporttien avautumista. Tapahtuma järjestetään Riihimäen Urheilupuistossa 7.–9.6.2024. Erämessujen teemat ovat metsästys, kalastus, retkeily ja luonto. Erämessuilla on uusia, upeita sisältökokonaisuuksia: Erämessut goes Range – Benelli Show, MaanpuolustusAreena sekä Eräkirjamessut. ”Näytteilleasettajamäärä on kasvanut viime kerrasta”, messujohtaja Ninni Manninen iloitsee.

 

Erämessujen ohjelma

”Erämessuilla on yli 150 ohjelmanumeroa”, kertoo Manninen. Erämessut goes Range – Benelli Show ja koeammunta mahdollisuus sijaitsevat Lopen ampumaurheilukeskuksessa. Ne toteutetaan yhteistyössä Teuvo Louhisola Oy:n kanssa. MaanpuolustusAreena keskittyy perjantaina maanpuolustuksen ajankohtaisiin aiheisiin. Eräkirjamessut on luonut Monni Himari. Tapahtumassa on työpajoja, esityksiä ja tietenkin paljon eräkirjallisuutta.

SakoAreenalla on tänä vuonna myös ohjelmalava. Puhujina on muun muassa Riku Rantala, Eetu Kallioinen ja Sami Jauhojärvi. Lavaa operoivat Kivääri- ja Haulikkokoulu ja Riista-lehti. Retki-lehden lavalla keskitytään retkeilyyn. Anni Penttilä tulee lauantaina kertomaan vuorikiipeilystä ja Maija Arosuo kertoo, mitä vaellukselle kannattaa ottaa mukaan. Suomen Metsästäjäliiton osastolla on sekä mielenkiintoisia puheenvuoroja että työnäytöksiä. Työnäytöksissä muokataan majavan nahkaa, mitataan valkohäntäpeuran sarvet ja viritetään pienpetoloukkoja.

Erämessujen suosikkijuontajat Mikko ”Peltsi” Peltola ja Joppe Ranta isännöivät Nuotiopiiriä. Nuotiopiirillä on paljon huippuesiintyjiä. Jokaisena messupäivänä vietetään Nuotiopiirillä tunti tietyn aiheen parissa: perjantaina on pyöräilytunti, lauantaina metsästystunti ja sunnuntaina kalastustunti. Outdoor Activity Park on nimensä mukaisesti aktiivista ulkoilua. Parkissa on trampoliini, korikiipeilyä ja jopa pakohuone.

Kalastajan Kanavan altaalla on kalastusaiheista ohjelmaa laidasta laitaan. Lauantaina vietetään Rapalan Minnow Spoon eli suomalaisten kalastajien kansallisvieheen 30-vuotis syntymäpäivää. Ohjelma-areenalla on MaanpuolustusAreenan lisäksi koiranäytöksiä sekä Varusmiestoimikunnan Bändin konsertteja kahdesti päivässä. Lisäksi messualueella on valokuvaaja Hannu Hutun näyttely, Trofeenäyttely ja Täytettyjen eläinten näyttely.

Erämessujen ohjelma: https://www.eramessut.fi/ohjelma.html

 

Erälastut voittaja

Eräkirjamessujen innoittamana Suomen Metsästysmuseo, Suomen Metsästäjäliitto, Eräkirjamessut ja Kansainväliset Erämessut järjestivät eräaiheisen kirjoituskilpailun – Erälastut. Nimimerkillä varustettuja kilpailutekstejä lähetettiin huimat 73 kappaletta.

Nuorten aikuisten ikäluokan (1995–2005 syntyneet) voittajaksi nousi Tomi Hiltunen. Voittajateos "Vilhon Varsa" erottui edukseen ainutlaatuisella tarinankerronnalla ja syvällisellä luonnonkuvauksella. Tuomaristo arvosti erityisesti teoksen luovuutta ja kaunista kieltä. Hiltunen saapui paikan päälle vastaanottamaan palkinnon.

Toisena nuorten aikuisten ikäluokasta palkittiin Roosa Laakso sekä jaetulta kolmannelta sijalta Karri Holappa ja Kaisa Mäkelä.

Nuorten ikäluokan (vuonna 2006 tai sen jälkeen syntyneet) ykkössija jaettiin Matilda Korteniemen ja Niina Nauhan välillä. Kolmannelle sijalle ylsi Jyri Huttunen.

Kilpailun rahapalkinnot myönnetään Metsästäjäliiton pitkäaikaisen toiminnanjohtajan, edesmenneen Juha K. Kairikon rahastosta. Rahaston tarkoituksena on tukea suomalaiseen metsästyskulttuuriin liittyvää julkaisutoimintaa ja tutkimustyötä. Kilpailun raadissa toimivat puheenjohtaja Monni Himarin lisäksi Suomen Metsästysmuseolta Perttu Matero, Suomen Metsästäjäliitosta Jaska Salonen ja Kairikon rahastosta Kusti Kairikko.

Kuva: Jenniina Nummela, Kansainväliset Erämessut 2024

 

Lisätiedot: www.eramessut.fi


Ninni Manninen, messujohtaja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

 

Takaisin listaukseen