Kansainvälisillä Erämessuilla oli paljon nähtävää ja koettavaa


Kansainvälisillä Erämessuilla oli paljon nähtävää ja koettavaa

Julkaistu 09.06.2024

Kansainväliset Erämessut järjestettiin Riihimäen Urheilupuistossa 7.–9.2024. Erämessuilla oli kolme uutta isoa sisältö kokonaisuutta: Erämessut goes Range – Benelli Show Lopen ampumaurheilukeskuksessa, Eräkirjamessut ja perjantaina järjestetty MaanpuolustusAreena. Tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 23.800 kävijää.

”Olemme erittäin tyytyväisiä kävijämäärään. Metsästys, kalastus, retkeily ja luonto kiinnostavat ihmisiä. Erämessujen uutuussisältöihin riitti kävijöitä ja kiinnostus oli valtavan suurta”, summaa messujohtaja Ninni Manninen. ”Näytteilleasettajat olivat hyvin tyytyväisiä Erämessuihin”, Manninen jatkaa.

Scandinavian Outdoorin toimitusjohtaja Johanna Rantala on tyytyväinen Erämessuihin. ”Messut ovat olleet tosi vilkkaat ja kävijöitä on ollut paljon. Täällä näkee hyvin sen, että ihmisiä tulee ympäri Suomen. Haastava markkinatilanne ei näy messumyynnissä”, Rantala kertoo. Vastuullisuus ja valmius ostaa laadukkaita, kestäviä tuotteita näkyy ostoksissa; moni kävijä tuli tekemään Erämessuille jo ennakkoon harkittuja ostoksia.

Pohjanpystykorvauros Onni on Vuoden 2024 Eräkoira

Kennelliitto palkitsi tänään Erämessuilla vuoden 2024 Eräkoiran. Voittaja on Mauri Kumpulaisen omistama pohjanpystykorva Onnin. Onni on upea esimerkki pitkäikäisestä metsästyskaverista, joka on ollut omistajalleen iloa tuottava eräkoira ajasta ja paikasta riippumatta. Palkintoa olivat jakamassa Kennelliiton koe- ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Risto Ylitalo ja koe- ja kilpailutoimikunnan esittelijäsihteeri Hannu Liedes. Kennelliitto valitsi Vuoden Eräkoiran ensimmäistä kertaa vuonna 1980. Valintaprosessissa rotujärjestöt tekevät ensin esityksensä, joista valitaan metsästyskoirana ja metsästyskoirakokeissa annettujen näyttöjen perusteella Vuoden Eräkoira.

Lue lisää Vuoden eräkoirasta: https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/pohjanpystykorvauros-onni-vuoden-2024-erakoira

Seuraavat Erämessut

Seuraavat Kansainväliset Erämessut järjestetään Riihimäen Urheilupuistossa 5.–7.6.2026. Kahta vuotta ei kuitenkaan tarvitse erämessuja odottaa, vaan ensi keväänä järjestetään Kansainvälisten Erämessujen sisartapahtuma Helsingin Erämessut. ”On todella kiva aloittaa uusi tapahtuma tuttujen yhteistyökumppaneiden kanssa”, kertoo Ninni Manninen. Helsingin Erämessut järjestetään Helsingin kansainväliset venemessut Vene 25 Båt kanssa samaan aikaan Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma järjestetään perjantaista sunnuntaihin 7. – 9.2.2025. Esillä ovat retkeily ja metsästys. Kalastus löytyy Venemessujen puolelta.

https://www.eramessut.fi/helsingin-eramessut-venemessujen-yhteyteen-helmikuussa-2025.html

Kansainvälisten Erämessujen vetovastuu siirtyy Suomen Messut Oyj:lle heinäkuussa. Ninni Manninen jatkaa tapahtuman tekijänä. Kävijöiden ja näytteilleasettajien näkökulmasta hyvin vähän asioita muuttuu.  

https://www.eramessut.fi/eramessut-siirtymassa-suomen-messut-oyjn-jarjestamisvastuulle.html

 

Lisätiedot: www.eramessut.fi
Ninni Manninen, messujohtaja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

Takaisin listaukseen