Kalastajan Kanavan allas täyttyy vinkeistä, tekniikoista ja testauksesta


Kalastajan Kanavan allas täyttyy vinkeistä, tekniikoista ja testauksesta

Julkaistu 21.05.2024

Kansainvälisten Erämessujen kalastusaiheinen ohjelma sijoittuu tänä vuonna Kalastajan Kanavan altaalle. Allas sijaitsee Erähallin sisäpihalla. Kalastajan Kanava on koonnut altaalle monipuolista ohjelmaa niin vasta-alkajille kuin pitkään kalastaneille kävijöille. Ohjelman kantavana teemana tekniikkavinkkien lisäksi on opastaa kalastajia onnistumaan ruokakalan pyynnissä.

”Tänä vuonna meillä on huippua kalastusohjelmaa – ja paljon”, messujohtaja Ninni Manninen kertoo. ”Kalastajan Kanavan Anne-Maarit Sepling ja Jyri Kuusisalo ovat tehneet kunnianhimoisen ja mielenkiintoisen ohjelman. Täältä löytyy vartin välein tietoa, neuvoa ja kokeiltavaa”, Manninen hehkuttaa.

 

Opastusta ongintaan, vetouisteluun, jigikalastukseen ja jopa perhokalastukseen

Kalastajan Kanavan altaalla otetaan huomioon eri tasoiset kalastajat sekä myös erilaiset kalastusmuodot. Onginnasta lähdetään liikkeelle aakkosista. Viikonloppuna puhutaan myös kuhalle sopivista vetovaapuista ja tekniikkavinkeistä niiden käyttämiseen. Uitossa altaalla on myös messuilla myynnissä olevia vieheitä.

Jigikalastus yhä kasvattaa suosiotaan, joten sitä käsitellään monessa ohjelmanumerossa. Tarjolla on opastusta alkeisiin sekä vinkkejä edistyneemmille. Välinevinkkien lisäksi käsitellään eri jigaustekniikoita. Miten kelluvat jigit tarjoavat uutta ulottuvuutta ja isompia saaliita ja miten dropshot-jigauksella saadaan tehoja ronkeleille kaloille? Näihin kysymyksiin vastataan Kalastajan Kanavan altaalla. Myös hauenperhokalastukseen on tiedossa opastusta.

Välissä on myös tietoiskuja kalastuslupien ja -rajoitusten osalta sekä vinkkejä siihen, mitä kalastajan kannattaa huomioida kalaan lähtiessään.

 

Vinkkejä ruokakalan kalastamiseen ja käsittelyyn

Suurin osa kalastuksen harrastajista pyytää kalaa ruokapöytäänsä, joten ohjelma painottuu erityisesti opastamaan ruokakalan kalastukseen. ”Kala on haluttu lisä suomalaisten kesäpöytään. Villikala on puhdasta, turvallista ja myös edullista itsepyydettynä”, toteaa tuottaja Sepling. Vinkkejä kotimaisten kalojen käsittelyyn pyyntihetkestä fileeksi asti on Vapaa-ajan kalastajien osastolla U 331 Jaana Vetikon toimesta. Esityksessä kerrotaan kalan alkukäsittelyn merkityksestä kalan säilymiselle ja maulle sekä näytetään eri kalalajien perkuuta ja fileointia.

 

Rapalan Minnow Spoon -synttärit

Rapalan Minnow Spoon on suomalaisten kalastajien kansallisviehe. Vuonna 2024 "Minnari" täyttää kolmekymmentä vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kalastajan Kanavan altaalla on lauantaina tiedossa yllätyksiä, asiaohjelmaa sekä sirkushuveja. Altaalla kerrotaan Rapalan Minnow Spoonin historiasta, käytöstä ja tuunausmahdollisuuksista. Myynnissä ovat juhlavuoden erikoisvärit ja ensimmäiselle sadalle tarjolla on yllätys.

 

Paljon testaus- ja tutustumismahdollisuuksia

Kalastajan Kanavan altaalla pääsee testaamaan poljettavaa Hobie-kalastuskajakkia, Päijän-soutuvenettä ergonomisten airojen kera sekä packraftia eli reppulauttaa. Lisäksi altaan ympärillä voi perehtyä kalastusvarusteltuihin kajakkeihin ja soutuveneeseen, sissikalaveneisiin sekä isompiin kalastusveneisiin.

 

Lisätiedot: www.eramessut.fi

https://www.eramessut.fi/ohjelma.html paikka: Kalastajan Kanavan allas


Ninni Manninen, messujohtaja, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

Jyri Kuusisalo, Kalastajan Kanavan vetäjä, toimittaja, jyri@kalastajankanava.fi, 0500 415 779

Takaisin listaukseen