Hernekeiton juhlavuosi

Jalostajan tuttu tölkkihernekeitto juhlii 70-vuotista taivaltaan. Hernekeitto on ollut vuosikymmenten ajan suosikkiruokaa kotien ja kesämökkien keittiöissä. Sitä on kannettu selkärepuissa retki- ja vaellusruoaksi luontoon. Hernekeitto on niin kiinteä osa suomalaista identiteettiä, ettei sitä edes huomaa. Nyt nostamme tölkin pöydälle, raotamme sen peltistä kantta ja kurkistamme sen vihreänkeltaiseen historiaan. Retkinikkarin ohjelmalavalle kapuaa Jalostajan hernekeiton sanansaattaja Jaakko Lundén, Oy Lunden Ab:stä. Sukellamme papusopan ytimeen ja pohdimme muun muassa torstain merkitystä hernekeitolle. Kurkistamme myös Oy Lunden Ab:n tuoterepertuaariin, josta löytyy monta muutakin retkeilijälle tuttua tuotemerkkiä. Sattumana sopassa pistämme vielä pystyyn pienen arvonnan, jonka palkintona jaamme Erämessujen Riistahernekeittopurkkeja, jota turkulaistehdas on tehnyt erikoiserän Erämessujen 50-vuotisjuhlien kunniaksi. Lusikkansa keittoon lyö myös Joppe Ranta.

assets/media/images/2022/LAVA_hernekeitto_JaakkoLunden.JPEG
assets/media/images/2022/Jalostaja_Riistahernekeitto_(Eramessut)_435g_240x99_v2.jpg

Tapahtuman tiedot:

La 11.06.2022, klo 12:00

Teema:

Retkeily

Tapahtumapaikka:

Retkinikkari-lava