Erämessuilla on monipuolista ja ajankohtaista ohjelmaa


Erämessuilla on monipuolista ja ajankohtaista ohjelmaa

Julkaistu 25.05.2022

Kansainväliset Erämessut järjestetään 9.–12.6.2022 Riihimäen Urheilupuistossa. Erämessut täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tapahtuma järjestettiin viimeksi neljä vuotta sitten. Juhlavuoden tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Erämessut tarjoaa laajan ja monipuolisen sisällön metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn ja luonnon aiheista. Eräilyn moniharrastaja, toimittaja ja tv-tähti Mikko ”Peltsi” Peltola toimii Erämessujen jokapaikanjuontajana.

 

Retkinikkarin lavalla puhutaan retkeilystä turvallisuuden, vastuullisuuden ja varusteiden näkökulmasta

Retkeilyn lavan isäntänä toimii Joppe Ranta, jonka mukaan lava on nimetty Retkinikkarinlavaksi. Ranta tuo esille retkeilyn mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita sekä alan tekijöitä. Ohjelma-aiheet ja esiintyjät vaihtuvat päivittäin. Outdoor Expert Johan Skullman tulee kertomaan sekä yksilöllisestä retkeilyvarusteiden valinnasta että ulkoiluvaatteiden uudesta filosofiasta. Lavalla puhutaan myös partiosta, vaativista vaelluksista, Saarioisten hernekeitosta sekä mitä on bushcraft. Villiyrteistä kerrotaan retkeilyn kannalta sekä Retkinikkarin lavalla että pidemmissä työpajoissa. Peltsi tulee keskustelemaan Rannan kanssa tv-ohjelmien kuvauksista ja omista retkeilytottumuksistaan.

Lapin alueen ohjelmalavalla on tunnelmaa. Jukka Sirkkala haastattelee mielenkiintoisia ihmisiä ja soittaa kitaraa haastatteluiden lomassa. Peltsi vierailee päivittäin Lapin tunnelmissa, hän on tehnyt aiemmin erähenkistä tv-ohjelmaa Peltsin Lappi. Tänä vuonna myös pyöräily on vahvasti esillä messuilla. Maastopyörät ovat esillä testiradalla, jossa pyörää voi testata oikeassa maastossa. Testissä on myös armeijan polkupyörät. Pyöräily alueella keskustellaan vastuullisesta pyöräilystä ja pyöräilyreiteistä.

 

Metsästysaiheista ohjelmaa on runsaasti Erämessuilla

Suomen Metsästäjäliitto on vahvasti mukana Erämessuilla. Liiton ohjelmalavalla on joka päiväksi mielenkiitoinen aihe, jonka ympärille sisältö rakentuu. Torstaina puhutaan vesilinnuista, perjantaina keskitytään nuoriin, lauantaina teemana on turvallisuus ja sunnuntaina vieraslajien torjunta.

Trofee-näyttely ja täytettyjen eläinten näyttely ovat Erämessujen kestosuosikkeja. Molemmat näyttelyt sijaitsevat Erähallissa. Myös Haulikkokoulun ja Kiväärikoulun osasto sijaitsee Erähallissa, ja siellä on metsästysaiheista ohjelmaa muun muassa tietoa oikean aseen valinnasta.

Erähallissa sijaitsee messulava, jota isännöi Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan organisaatiot. He osallistuvat Erämessuille yhteisosastolla ja mukana ovat ministeriön lisäksi Suomen riistakeskus, Metsähallitus, Luonnonvarakeskus ja Maanmittauslaitos. Yhteisenä tunnuksena organisaatioilla on ”Kestäviä elämyksiä luonnossa”. Tämä teema jatkuu myös ohjelman sisällössä.

 

Julkkiksia, hassuttelua ja tiukkaa asiaa

Allasalue on keskittynyt kalastusaiheisiin ohjelmiin. Siellä on kaksi kertaa päivässä kalankäsittelynäytös, missä Vapaa-ajankalastajien Jaana Vetikko näyttää ja kertoo kalankäsittelystä kaiken a:sta ö:hön. Allasalueella nähdään myös julkkiksia, kun kalastuksesta innostuneet näyttelijät Tommi Korpela ja Kari Hietalahti tulevat kisailemaan leikkimielisessä kalastuskilpailussa. Alueella on leikkimielinen kalastuskilpailu perheen pienimmille joka päivä.

 

Ohjelma-areena on kenttä täynnä toimintaa

Ohjelma-areenalla on vilskettä, rytmiä ja hännänheilutusta. Suomen Kennelliitto tuo Erämessuille vauhdikkaat noutajanäytökset, jossa esitellään noutajien työskentelyä erilaisissa metsästystilanteissa. Karhukoneen kanssa näytetään koiran toimintaa sen kohdatessa suurpedon. Sunnuntaina jännitämme kaikki, kun Vuoden Eräkoira julkistetaan kello 11.00. Ohjelma-areenan valloittaa joka päivä armeijan VMTK bändi. He soittavat sota-ajan lauluja sekä popmusiikkia. Lisäksi ohjelma-areenalla puhutaan muun muassa haulikon valinnasta.

 

Lisätiedot: www.eramessut.fi
Ninni Manninen, messujohtaja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi, 050 362 6051

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy / Riihimäen Messut, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi, 050 516 4004

 

Takaisin listaukseen