figbsederu

Eläintentäyttäjät kilpailevat Suomenmestaruuksista ERÄmessuilla

Julkaistu 15.5.2016

Suomen eläintentäyttäjät ry on pitkään tuonut esille jäsenistönsä taidokkaita töitä messuosastollaan. Kilpailun nimi on päivitetty arvoaan vastaavaksi eli Eläintentäytön suomenmestaruuskilpailuksi. Kilpailu on avoin myös yhdistyksen ulkopuolisille ja ulkomaalaisille eläintentäyttäjille.

Tuomareina toimivat pitkän linjan ammattilaiset, jotka arvostelevat työt ennen messujen avautumista jotta tulokset ovat heti messuyleisön nähtävillä. Kilpailu on jaettu kahteen sarjaan, aloittelijat sekä ammattilaiset. Aloittelijoiden kaikki työt kilpailevat samassa sarjassa kun taas ammattilaiset kilpailevat töillään kuudessa eri kategoriassa: Linnut, pienet nisäkkäät, suuret nisäkkäät, päät, kalat sekä eläinryhmät. Aloittelijana saa ilmoittautua kilpailuun jos on harjoittanut eläintentäyttöä korkeintaan viisi vuotta eikä ole saavuttanut koskaan kilpailuissa laatuluokkaruusuketta.

Jokaisessa ammattilaisten kategoriassa on mahdollisuus voittaa Suomenmestaruus, mutta ruusukkeen saa vain parhaalla sinisellä laatuluokkaruusukkeella eli työn on saavutettava arvostelussa vähintään 90 pistettä.

Muita erikoistitteleitä on saatavilla seuraavasti:

Best of show: Kaikkien kategorioiden parhaan pistemäärän saaneelle työlle laatuluokasta riippumatta.

Best all around taxidermist: Kilpailija joka on saavuttanut parhaat pisteet kolmessa eri ammattilaisten kategoriassa.

People’s choice: eli yleisön suosikki. Nyt on myös messuyleisön mahdollista äänestää kilpailutöiden joukosta torstain ja perjantain välisenä aikana omaa suosikkiaan sekä osallistua samalla pienimuotoiseen arvontaan.

Lintuhaaste: Oma erillinen kilpailunsa jonka tarkoituksena on jäljentää ennalta valitun kuvan mukainen linnun asento konservointityöhön. Seuraavaan haasteeseen lajin valitsee edellinen voittaja ja tällä kertaa se on harakka.

Palkintojenjako sunnuntaina 12.6. klo 13

Kuva: Vastavalo/Pentti Sormunen

Takaisin uutislistaukseen